22 Nisan 2012 Pazar

Zaman Tüneli Hakkında Bilmediklerimiz

Sosyal medyanın şüphesiz bir numaralı aktörü Facebook, kişiler için getirdiği timeline (zaman tüneli) uygulamasını aldığı kararla takip ettiğiniz sayfalar içinde gerçekleştirdi. Takip ettiğiniz sayfalarda sizde bunu fark etmişsinizdir. Peki birçok kişinin gözünden kaçan yeni özellikler nelerdir?

1. Artık Takip Ettiğiniz Sayfaya Özel Mesaj Gönderebileceksiniz

Facebook markalar ve hayranları arasındaki iletişimi bir adım daha öteye taşıyarak özel mesaj sistemini takip ettiğiniz sayfalara da ekledi. Artık, hayranlar sayfa sahiplerine sayfa sahibi izin verdiği taktirde kolayca özel mesaj gönderebilirler. Aslında bu markaların işini biraz daha zorlaştıracağa benziyor. Zira herkes hayranı olduğu sayfaya özel mesaj göndermek isteyecektir. Hatta sınırları zorlayan bile olacaktır. Atılan her özel mesaja verilmeyen cevaplar karşılığında markaların gönderilerinin veya zaman tünellerinin hali her an perişan olabilir. Fakat, güzel bir müşteri hizmetleri departmanıyla bu işi avantaja dönüştürmek de mümkün.

2. Yeni Sekmeler Daha Kaliteli

Facebook’ta eski sayfa sekmelerindeki genişlik 520 piksel idi. Artık, Facebook’un yeni sekme sayfalarının boyutu 810 piksel olarak görünmekte. Bu durumda Facebook bütün sekmelerin sayfalarını ortalamış durumda.

3. Artık Landing Page Yok

Facebook’ta markalar için büyük görsel avantaj olan landing pageler artık yeni belirlenen dizaynda yer almayacak. Herhangi bir sayfayı görmek isteyen kişiler direkt olarak sayfaların zaman tüneline girecek. Bu sebeple, artık ”Hoşgeldiniz” sayfası gibi sayfalarda kullanılamayacak. Fakat, bunun yerine zaman tünelinde kullanılabilecek iyi bir Kapak Resmi büyük bir sükse yapabilir. Bu durumda artık bütün görev grafikerlere kalıyor.

4. İstediğiniz Gönderiyi Daha Fazla Ön Plana Çıkarma ve Daha Uzun Süreli Tutma

Sayfalar için Facebook Zaman Tüneli’ndeki bence en ilgi çekici özellik ise, artık istediğiniz gönderiyi düzenleyerek o gönderinin zaman tünelinde (en fazla 7 gün olmak üzere) sürekli en üstte kalmasını sağlamak. Sadece bir sorun var, bu tek kullanımlık bir özellik gibi bir şey. Düzenleyerek öne çıkardığınız bir gönderinin ardından, başka bir gönderiye aynı işlemi uygularsanız, daha önceden yaptığınız düzenleme otomatik olarak iptal ediliyor. Kısaca aynı anda birden fazla gönderiyi uzun süreli tutma işlemini kullanamıyorsunuz.

5. Artık Uygulama Sekmeleri de Azaldı

Herhangi bir sayfaya girdiğinizde sol taraftaki sekmeleri kullanarak istediğiniz sayfaya gidebiliyordunuz. Gerek Twitter, gerek Youtube. Fakat, yeni eklenen özellikle birlikte Facebook zaman tünelinde, uygulama sekmeleri kapak fotoğrafının hemen altına, sağ tarafa yerleştirilmiş durumda. Sayfaya ilk giriş yapıldığında, sadece 4 sekme göründüğü için diğer sekmeleri tanıtmak biraz zor olacağa benziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder