9 Mart 2012 Cuma

Android Telefonlarda Pil Ömrü Arttırma

Akıllı telefonunuzun şarjı 1 gün bile zor mu dayanıyor? İşte bu rehberimiz tam sizlere göre. Telefonunuzun pil süresini arttırın ve dışarıda şarjım bitecek stresinden uzaklaşın.
Eğer AMOLED ekrana sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız, siyah ağırlıklı duvar kağıdı tercih etmelisiniz. Çünkü AMOLED teknolojisi beyaz gibi açık renkleri verirken daha çok güç tüketirler. LCD ve SLCD ekranlarda ise böyle bir durum söz konusu değil.
Özellikle Android kullanıcılarına yönelik önerim ise animasyonlu duvar kağıdı kullanmamaları. Animasyonlu duvar kağıdı, telefonun donanımını daha çok kullanıyor. Bu da bileşenlerin daha çok güç tüketmesine sahip oluyor.
Ayrıca Android kullanıcıları ekranlarına ekledikleri Widget'lara dikkat etmeliler. Hep senkronize ile çalışan ve yoğun 3D grafiklere sahip Widget'lar, hem veri bağlantısı çektiği hem de donanımı kullandığı için şarjınızı etkiler.
Akıllı telefonların ekran ışıkları en az seviyede bile, akşamları yeterli ışığı sunuyor. Bu da etkili bir taktik.
Akıllı telefonlarda en çok güç tüketen birimler hiç kuşkusuz kablosuz bağlantılar. WiFi, Bluetooth, GPS ve 3G diye sıralarsak, 3G ve GPS tamamen sarj düşmanı.
Özellikle Android için program sonlandıran uygulamalar var. Ama bu uygulamaların çoğu 7 /24 kendileri çalıştığı için yine şarja olumsuz etkide bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder